Bora

Bora Contact

Innstrasse 1
6342
Niederndorf(Oostenrijk)

+43537362250
service.nl@bora.com
www.bora.com/nl/

Ontdek Bora kookveldafzuiging

‘Het einde van de afzuigkap is het begin van meer vrijheid, schoonheid, functionaliteit, efficiëntie zonder enig compromis’ – BORA

BORA is een jonge onderneming die al in korte tijd geschiedenis wist te schrijven. De pijlsnelle ontwikkeling begint wanneer Willie Bruckbauer in 2006 met BORA professional zijn eerste eigen kookveldafzuigsysteem ontwikkelt en er meteen een patent op aanvraagt. Het daaropvolgende jaar richt hij BORA Lüftungstechnik GmbH op, met welgeteld één medewerker. De revolutie van BORA gaat verder en in 2018 bereiken ze heel Europa. BORA nam deel aan belangrijke beurspresentaties en creëert een steeds grote merkbekendheid. De intussen meer dan 200 werknemers van de Oostenrijkse vestiging namen in mei hun intrek in het nieuwe en indrukwekkende bedrijfsgebouw. De producten van BORA blijven in ontwikkelen en BORA blijft dan ook streven naar perfectie op het gebied van innovatie. BORA ontving dit jaar de top 100-onderscheiding en ze bereiden zich voor op een succesvolle toekomst.

Merkwaarden van BORA

BORA is trots op hun Beierse roots. Ze voelen zich verbonden met hun heimat en staan open voor de wereld. De naam BORA is afgeleid van de benaming van de sterke valwind aan de Adriatische kust.

BORA heeft een aantal belangrijke waarden. Eenvoud is een van deze belangrijke waarden. BORA laat zich leiden door eenvoud. Hun producten zijn daardoor gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te monteren en onderhouden. BORA maakt graag het verschil, dit geldt zowel voor de producten als voor de houding van BORA. Onderscheiding is daarom een tweede belangrijke waarde. BORA zorgt voor verrassingen op het gebied van hun producten en marketing. ‘Think different’ staat hierbij centraal.

Productcategorieën

BORA heeft vier verschillende productcategorieën. Het principe van deze productcategorieën is ‘Innovation, not imitation’. Hiermee laten ze kookdampen en- geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigen ze meteen weg waar ze ontstaan: direct bij het kookveld, recht uit de kookpot, braadslee, pan of gril. Het voordeel hiervan is schone lucht waardoor je kunt koken in een fijne omgeving. Doordat de geur- en vetdeeltjes recht uit het kookgerei worden gehaald, kunnen kookdampen niet eerst opstijgen en zich verspreiden. De vrijgekomen vetdeeltjes worden effectief door het roestvrijstalen vetfilter opgevangen. Voor de bedieningselementen kan er gekozen worden voor een slimme touch bediening, maar er ook voor handige compacte draaiknoppen aan de zijkant of op de kookplaat. BORA kookveldafzuigingen zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met BORA kookvelden. De BORA kookvelden zijn wel verkrijgbaar zonder kookveldafzuiging.

Hieronder leggen wij het verschil uit tussen de vier productcategorieën: BORA basic, BORA Pure, BORA Classic en BORA Professional.

BORA Basic kookplaat

BORA basic kookvelden zijn compact, praktisch en de goedkoopste BORA optie. Ze hebben een inductie kookveld met ingebouwde kookveldafzuiging. Deze kookveldafzuiging is verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een recirculatiesysteem of een luchtafvoer. Deze keuze hangt af van de mogelijkheden in jouw woning. De kookplaten met een recirculatiesysteem zijn ideaal voor in een kookeiland. BORA basic kookvelden hebben een compacte afmeting van 515 x 760 mm of 515 x 830 mm met vier kookzones.

BORA Pure kookplaat

De BORA Pure kookplaten zijn in 2019 geïntroduceerd ter vervanging van BORA Basic. Deze kookveldafzuiging is verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een recirculatiesysteem, Bora PURU, of een luchtafvoer, Bora PURA. Wat direct opvalt is dat de ronde afzuigmodule mooi overloopt in het glas van de inductiekookplaat. Voor de kleur van het ronde afzuigrooster kun je kiezen uit zwart, blauw, mintgroen, oranje, lichtbruin of donkerrood. De onderdelen van de afzuigmodule zijn eenvoudig te reinigen in de vaatwasser.

BORA Classic kookplaat

BORA classic bestaan uit twee losse kookplaten en een afzuigmodule ertussen. Ze zijn voorzien van een slimme touch control waardoor je ze nauwkeurig kunt bedienen. Je kunt gemakkelijk een combinatie maken van verschillende domino elementen: gaskookplaat, teppanyaki, grill, inductiekookplaat of een wokbrander. Deze domino elementen zijn toegankelijk voor BORA Classic en BORA professional.In 2019 zijn de nieuwste Classic 2.0 kookplaten geïntroduceerd.

BORA Professional 2.0 kookplaat

Voor de echte keukenprofessionals onder ons zijn de kookvelden van BORA Professional 2.0 een perfecte optie. De kookvelden hebben een diepte van maar liefst 540 mm en hebben een breedte van 370 mm. Hierdoor heb je extra veel kookruimte. Daarnaast is het geïntegreerde afzuigsysteem extra krachtig en diep. Het BORA professional 2.0 systeem bestaat uit veel verschillende kookvelden. Ook kun je je kookplaat gemakkelijk uitbreiden met de BORA domino elementen.
Neem contact op met een specialist!

Wat kost een BORA kookplaat met afzuiging?

De prijs van BORA Basic en Pure kookplaten varieert van rond de €2300 en €4100. Het hangt vooral af of je kiest voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem.

Als je voor een BORA Classic kookplaat kiest, kan de prijs variëren van rond de €3500 en €6400. Dit komt omdat je naast het afzuigsysteem kunt kiezen voor een combinatie van een twee-pits inductie of gaskookplaat, wokbrander of Teppanyaki-plaat.

De BORA Professional kookplaten zijn de meest luxe opties. Naast alle opties van de Basic en de Classic, is het afzuigsysteem van de Professional nog krachtiger. De prijzen lopen daarom ook breed uiteen van rond de €5600 tot €8600.

Garantie op BORA kookplaat

Je hebt altijd 2 jaar garantie op jouw BORA producten. Daarnaast biedt BORA op elk BORA kookveldafzuigsysteem een verlengde garantie van 3 jaar aan. Op de kookveldafzuiging bevindt zich een sticker met daarop een registratiecode. Deze kun je heel eenvoudig op de website van BORA invoeren. De garantieverlenging van BORA is hierdoor helemaal gratis! Deze garantieverlening is op elk BORA kookveldafzuigysteem van toepassing.

Uw luxe keuken met BORA apparatuur

We kunnen ons voorstellen dat je BORA apparatuur graag eerst wilt ervaren voordat je het koopt. Gelukkig kun je bij LUZO keukenatelier in de showroom kijken, waar een BORA kookplaat met afzuiging in is gemonteerd. Zo kun je de ‘look and feel’ direct ervaren. Ook voor advies en vragen ben je bij LUZO aan het juiste adres!

BORA kookplaat kopen bij keukenatelier LUZO

Ben jij helemaal enthousiast over de innovatieve BORA kookveldafzuigsystemen? Bij LUZO keukenatelier ben je aan het goede adres voor al je BORA apparatuur. Het is belangrijk dat je de kookplaat kiest die het beste past bij jouw kookgedrag. Onze keukenexperts helpen je hier graag bij verder. Maak meteen een afspraak.

De nieuwe manier van koken met BORA blijft niet onopgemerkt. In dit artikel van het AD lees je meer over de voordelen van een BORA kookplaat.