Verlichting

Uniek lichtconcept

Uw keuken is anno nu een belangrijke leefruimte binnen uw woning. Daarbij hoort ook een optimaal verlichtingsplan. Vroeger werd een keuken slechts uitgevoerd met werkbare verlichting. Iets wat voor nu ondenkbaar is. Uw keuken vraagt om een uniek lichtconcept, passend bij uw keukenstijl.

Completeer uw keukenstijl en verlichting met een bijpassende eikenhouten vloer of gietvloer. Maak het uzelf gemakkelijk en automatiseer uw woning met domotica.

Ontdek onze exclusieve keukenstijlen: modern | design | landelijk | industrieel

De juiste sfeer

Met een op maat gemaakt lichtplan van LUZO haalt u het beste uit uw luxe keuken. Om de juiste sfeer neer te zetten in uw keuken roept u onze hulp in. LUZO biedt u een totaalpakket aan designverlichting van de beste kwaliteit. Maak meteen een afspraak met een van onze experts.

In uw luxe keuken onderscheiden wij drie typen verlichting

De basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Deze drie typen worden binnen het lichtplan perfect op elkaar afgestemd.

Subtiele basisverlichting

De basisverlichting verlicht de gehele ruimte, vaak op een centraal punt in uw keuken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie design hanglamp, waarop u de rest van uw verlichting aanpast. Als basis wordt ook vaak gekozen voor een armatuur met spots, inbouwspots, opbouwspots, energiezuinige ledverlichting.

Drie tips voor de perfecte basisverlichting:

  • Zorg voor een totaaloverzicht van uw keuken
  • Subtiele lichtbronnen met een niet te felle verlichting
  • Verlichting die de ruimte optisch groter maakt

Optimale werkverlichting

Als tweede kiest u de werkverlichting, die u laat aansluiten op de basisverlichting. Voorkom vermoeide ogen en schaduwvorming door optimale verlichting te gebruiken. Werkverlichting is nodig boven het werkblad en het fornuis. Dit type verlichting kan eenvoudig worden aangebracht onder de bovenkasten in uw keuken. Als zich in uw keuken geen bovenkasten bevinden, is een verlaagd plafond met spots een mooie oplossing, ook voor een speels accent.

Drie tips voor de perfecte werkverlichting:

  • Voldoende hoogte van de lampen (175cm minimaal) zorgt voor prettig werken.
  • Voorkom schaduw op het werkblad (wel zo veilig)
  • Zorg dat de verlichting eenvoudig te reinigen is (denk aan vetaanslag in de buurt van uw afzuiging)

Warme sfeerverlichting

De sfeerverlichting zorgt voor dat beetje extra in uw keuken. Je brengt in deze ruimte tenslotte veel tijd door buiten de kookmomenten om. U wilt dat uw keuken gezelligheid en intimiteit uitstraalt. De sfeerverlichting kunt u doortrekken naar uw eetgedeelte of woonkamer binnen uw woning. Stem bijvoorbeeld uw basisverlichting af op de lampen boven uw eettafel. Wat denkt u ervan om de binnenkant van de kasten te verlichten met spots?

Drie tips voor optimale sfeerverlichting:

  • Zorg voor een mooie en warme lichtspreiding
  • Houd rekening met de rest van het interieur
  • Als u de sfeerverlichting laat branden als u van huis bent is energiezuinige verlichting een aanrader

LUZO helpt u verder

Naast een optimaal verlichtingsplan optimaal woongemak? Kies dan voor domotica, waarover LUZO u ook kan adviseren. Domotica ontzorgt.

Maak een afspraak met LUZO om een verlichtingsplan op te stellen voor uw unieke keuken.

Maak een afspraak

 

Benieuwd naar onze bijzondere collectie handgemaakte werkbladen?

Bekijk alles hier.